Yoğun Bakım Ünitesinde Kritik Hasta Bakımı ve Temel İlkeleri Eğitimi
28 Mayıs 2021

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 21/05/2021 tarihli ve E.99910406-799-321 sayılı yazısı yazımız ekinde gönderilmiş olup;konuya ilişkin; pandemi sürecinde kritik hasta sayısındaki artışın hastanelerde kliniklerle birlikte yoğun bakım servislerinde de  iş yükünün artmasına neden olduğu ve bu süreçte özellikle yoğun bakım uzmanlık eğitimi bulunmayan hekimler için uygulama birliğinin sağlanması amacıyla,30 dersten oluşan "Yoğun Bakım Ünitesinde Kritik Hasta Bakımı ve Temel İlkeleri" eğitim modülü hazırlandığı ve bahse konu eğitimlere ÇKYS 'de kayıtlı olan ve kamu,özel ve üniversitede çalışan tüm hekimlerin tanımlandığı  ve Uzaktan Eğitim Sistemi (USES) uses.saglik.gov.tr adresinden kayıt yaptırarak ücretsiz olarak eğitimi alma imkanı tanındığı bildirilmektedir.